Az inozitol támogatja a hormonháztartást és a vércukorszintet – WTN Myo-inozitol por!

Az inozitol támogatja a hormonháztartást és a vércukorszintet - WTN Myo-inozitol por!

Az inozitol támogatja a hormonháztartást és a vércukorszintet – WTN Myo-inozitol por!

 

WTN Myo-inozitol por csak myo-inozitolból (por formában) áll, adalékanyagokat és folsavat (folsavat) nem tartalmaz. A myo-inozitol a legjobban hasznosuló inozitol forma. Az inozitol javítja a sejtek inzulinfelismerési képességét és küzd az inzulinrezisztencia ellen. Ezen kívül segít a vércukorszint normalizálásában, a hormonális funkciók egyensúlyának beállításában és a felesleges hasi zsír csökkentésében. A myo-inozitol jótékony élettani hatásait policisztás petefészek szindróma, inzulinrezisztencia és kapcsolódó termékenységi problémák esetén is igazolták. Álmatlanság, depresszió, pánikbetegség és koncentrációs problémák kezelésére is használják.

>>> Nézzen körül a többi kiváló minőségű WTN termékünk között is!

WTN Myo-inozitol por

Ez a készítmény semmi mást nem tartalmaz, csak por formájú myo-inozitolt, adalékanyagok és folsav (folsav) nélkül. A myo-inozitolnak 9 fajtája van, ezek közül a myo-inozitolt tudja a leghatékonyabban hasznosítani az emberi szervezetben, ami azt jelenti, hogy a legjobb terápiás hatással rendelkezik.

Új kutatások szerint az inozitolbevitel hasznos lehet a cukorbetegség, az inzulinrezisztencia, a figyelemzavar, a pánikbetegség, a depresszió, a premenstruációs szindróma, az álmatlanság és a policisztás petefészek szindróma kezelésében. A myo-inozitol részt vehet a női hormonális egyensúly és a menstruációs ciklus szabályozásában, a meddőség kezelésében, a PCOS-es betegek terhességi esélyeinek növelésében és a testsúly csökkentésében.

Az inozitol megakadályozza a zsír lerakódását a májban, amely jelenség számos betegség kialakulásához vezethet. Az inozitol fokozza a sejtek inzulinfelismerő képességét, ezáltal támogatja a vércukorszint szabályozását. Az idegrendszer, az agy és az izmok kulcstápanyaga, nyugtató és stresszoldó hatása is van. Zsírégető hatása miatt a fogyás sikeréhez is hozzájárul.

Inozitol

Az inozitol nagy mennyiségben található az agyban és a gerincvelői idegekben. Növeli a különböző típusú receptorok érzékenységét, ezért jelentősen megkönnyíti a hormonok és neurotranszmitterek által használt jelátviteli folyamatokat. Az inozitol a sejtek közötti kommunikációhoz szükséges, és a foszforsavval együtt szerepet játszik a sejtmembránok felépítésében. Elősegíti a szerotonin és a dopamin (ezek a jó közérzetért és a hangulatért felelősek), valamint az inzulin (ami a normál vércukorszintért felelős) normál működését.

Az inozitol nélkülözhetetlen az idegimpulzusok továbbításához, mivel minden fontos impulzustovábbító (neurotranszmitter) inozitolt igényel az idegsejtek közötti üzenetek továbbításához. Ezért az inozitol kulcsszerepet játszik többek között az acetilkolin, a dopamin, a szerotonin, a noradrenalin vagy a GABA normál működésében is. Mindezek ismeretében elmondható, hogy az inozitol nélkülözhetetlen az egészséges agy és idegrendszer működéséhez, így a mentális és érzelmi egészséghez.

Inozitolpótlás

Az inozitolpótlás inzulinrezisztencia esetén különösen hasznos lehet. Ebben az állapotban a sejtek inzulinérzékenysége csökken, így a zsírszövetben, az izmokban és a májban lévő sejtek nem képesek normális módon reagálni az inzulinra. Ennek eredményeként a glükóz nem jut be a sejtekbe, így a sejtek éheznek. Ezt az állapotot gyakran a vércukor- és inzulinszint magasabb szintje kíséri.

Az inzulinrezisztencia tünetei

Az IR specifikus tüneteket okozhat nőknél és férfiaknál. Nőknél a betegség tünetei lehetnek például meddőség, ösztrogéndominancia, policisztás petefészek szindróma, hormonális egyensúlyhiány, menstruációs zavarok, elhízás, pajzsmirigy-alulműködés, száraz bőr, fáradtság, magas vérnyomás, erősebb hajnövekedés vagy hajhullás. Férfiak esetében a tünetek közé tartozik a magas vérnyomás, a túlsúly, a hasi elhízás, az alacsony spermaszám, a terméketlenség, az erekciós zavar, az impotencia vagy a csökkent libidó.

Mivel a 2-es típusú cukorbetegség könnyen kialakulhat az inzulinrezisztencia állapotából, kulcsfontosságú a sejtek inzulinérzékenységének javítása, valamint az inzulin- és vércukorszint stabilizálása. Ebben sokat segít az inozitol, mert helyreállítja a sejtek inzulinérzékenységét, ezáltal segíti az inzulin normál hasznosulását a sejtekben. Számos tanulmány kimutatta, hogy az inozitol javíthatja a sejtek inzulinfelismerő képességét, ezáltal normalizálja a vércukorszintet a szervezetben.

Mikor és kinek javasolt az inozitol-kiegészítés?

 • vércukorszint-szabályozásra
 • inzulinrezisztencia esetén
 • a női hormonális egyensúly fenntartására
 • ha policisztás petefészek szindrómája van
 • a női és férfi termékenységi problémák esetén
 • a stressz könnyebb kezelésére
 • a fogyás támogatására
 • ha PMS tüneteit tapasztalja
 • az idegrendszer kiegyensúlyozott működésének
 • ha nehezen tud koncentrálni
 • az agyműködés támogatására
 • álmatlanság esetén
 • a normál izomműködésért
 • ha szorongása, depressziója, hangulati zavarai, pánikrohamai vannak
 • fokozott zsírégetésre

Támogassa szervezete egyensúlyát a WTN Myo-inozitol porral!

Kapcsolódó WTN készítmény:

További cikkek WTN termékekről:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük