BioCo gyógygombákkal támogassa egészségét

BioCo gyógygombákkal támogassa egészségét

BioCo gyógygombákkal támogassa egészségét

 

A Hagyományos Kínai Orvoslásban (Traditional Chinese Medicine – TCM) több mint háromezer éve használják a gombákat gyógyítási, illetve prevenciós céllal, a nyugati orvoslás 16. században fedezte fel igazán a gombák pozitív hatásait. Napjainkban főként antibiotikumok előállítására használják a gombákban található természetes hatóanyagokat.

A magyarok leginkább immunerősítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, köhögő és váladékoldó, rákellenes vagy méregtelenítő hatásuk miatt használják ezeket a gyógygombákat.

A gyógygombákról általánosságban is elmondható, hogy gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjében, szénhidrátban, elősegítik a szív normális működését, csökkentik a lipidszintet a vérben és immunerősítő hatásuk van.

>>> Keresgéljen kedvére az összes gyógygomba termékeink között!

A BioCo a Magyarországon is kedvelt gyógygombákból állította össze termékkínálatát, ezáltal a használt gombák más-más tulajdonságai kerülnek előtérbe fogyasztásuk során.

BioCo Cordyceps 400 – Hernyógomba kivonat tabletta

A kínai hernyógombát a leghatékonyabb gyógygombának tartják az általános életminőség javítására és az energiaszint növelésére. A hernyógomba kivételes betegségmegelőző hatása mellett számtalan betegség és probléma esetén támogathatja a gyógyulás folyamatát. Roppant hatékonyan méregteleníti és tisztítja meg a szervezetet a káros anyagoktól, különféle nehézfémektől, növeli az oxigénfelvételt, fokozza a tüdő kapacitását.

A kínai hernyógomba természetes antibiotikumként működik, fogyasztása nem jár semmilyen kellemetlen mellékhatással, sőt a betegségek kezelése közben megóvja az ép bélflórát. Méregtelenítő hatású, megtisztítja a testet a káros anyagoktól, nehézfémektől, javítja a tüdő kapacitását, növeli az oxigénfelvételt.

BioCo Pecsétviasz gomba kivonat tabletta

A Pecsétviaszgomba (más néven Ganoderma, vagy Reishi) az egyik legsokoldalúbb, legtöbb területen felhasználható gyógygomba, a „gombák királynője” jelzővel is illetik, mivel már több száz éve alkalmazzák számtalan területen. A pecsétviaszgombát felhasználják immunerősítéshez, vitalizáláshoz, a máj, a gyomor, a bélrendszer, a légzőszervek és a hasnyálmirigy megbetegedéseinek kiegészítő kezelésében.

A legértékesebb hatóanyagai azok az egyedi poliszacharidok, amelyek elsődleges szerepe az immunrendszer működésének szabályozása. Képesek felismerni a károsodott sejteket, egyúttal megerősíteni az egészséges sejtek működését, így ösztönözve az immunrendszert az önvédelemre, öngyógyításra.

BioCo Gomba komplex tabletta

A készítményben 4 fajta, magas poliszacharid koncentrációjú gomba kivonat található, legnagyobb mennyiségben a pecsétviaszgomba, de tartalmaz bokrosgombát, hernyógombát és shiitake gombát is. Ezeket a kivételes gyógygombákat pedig B12-vitaminC-vitamin és folsav egészíti ki. A B12-vitamin és a folsav támogatja az immunrendszer normál működését, valamint csökkentheti a fáradtságot és a kifáradás mértékét. A C-vitamin az immunerősítő szerepén túl antioxidánsként hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Bokrosgomba

Ez a gyógygomba olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek fokozzák a szervezet inzulintermelését, jótékony hatást fejtenek ki a vércukorszintre, a vérnyomásra és a koleszterinszintre is. A diabéteszben szenvedő betegek számára természetes kiegészítő lehet a szövődmények megelőzésére, az aktuális állapot stabilizálására, javítására. Magas ergoszterintartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez, az erős csontozat kialakításához. A bokrosgomba oszteoporózis, vagyis csonttömeg-vesztés elleni hatása kimagasló, nemcsak megelőzheti a csontritkulást, de a már kialakult betegség kezelésében is fontos szerepet játszik.

Shiitake

Egészségvédő és gyógyító hatását elsősorban különleges szénhidrát-összetételének köszönheti. Legfontosabb poliszacharidja az úgynevezett lentinan, amely képes meggátolni a baktériumok és a vírusok szaporodását. További értékes vegyületei az 1,3-béta-glükán és az emitanin, valamint az KS-2-nek nevezett, aminosavval is rendelkező poliszacharid, amely igazoltan kiemelkedő immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. A gomba hatóanyagainak köszönhetően az immunrendszer olyan extra védelemhez és megerősítéshez juthat, amely állapotban a legyengült szervezet képes küzdeni a betegségek ellen, javítva az életminőségen, általános közérzeten, a gyógyulási esélyeken.

>>> Tekintse meg az összes BioCo termékeinket!

Kapcsolódó termékek:

BioCo Gomba Komplex tabletta – 80db

További gyógygombát tartalmazó termékbemutató cikkünk:

Immun4U Forte – komplex immunerősítő vitamin

Vélemény, hozzászólás?