Akkor Neked a Natur Tanya MULTI 55 – Fermentált
multivitaminra van szükséged!

 

36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag, azaz 55 féle koncentrált hatóanyag egyetlenegy tablettában, amit a szervezet egyszerűen, nagy arányban és sejtszinten is képes hasznosítani. Segítséget nyújt a szellemi, fizikai teljesítőképesség fokozásában és a tápanyagok sokszínűsége által támogatja az immunrendszer egészséges működését.

Miért érdemes fogyasztanod a Natur Tanya MULTI 55 – Fermentált multivitamint?

6 ok a Multi 55 Fermentált multivitamin mellett

A fermentáció megnöveli a tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét, vagyis azt a mennyiséget, ami valóban eléri sejtjeinket.

A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények fermentálása azzal is támogatja az immunrendszert, hogy gyarapítja és színesíti a probiotikumok mennyiségét a bélmikrobiomban.

A fermentált multivitamin ezen felül 19 féle vitaminnal, ásványi anyaggal is rendelkezik, melyek között 3 féle világszabadalommal is védett.

19 féle szerves ásványi anyag és vitamin

A fermentált összetevőket 19 féle vitamin és ásványi anyag egészíti ki, köztük, algából kivont D3-vitamin, világszabadalommal védett biológialiag aktív Quatrefolic® folát, világszabadalommal védett Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát,és világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin.

36 féle fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény

A zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények egy szabadalommal védett, speciális 4 lépcsős fermentálási folyamaton mennek keresztül.

A folyamat nem csak koncentrálja az alapanyagok bioaktív vegyületeit, de új vegyületeket is létrehoz.

A fermentációs folyamatról és a liofilizálásról

Mit jelent a fermentálás?

Az élelmiszerek fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is az egészséges táplálkozás részét képezik.

A fermentáció kiváló módja a cellulóz lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt, valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét.

A fermentáció során a mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják.

A növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai hozzáférhetőséget.

A Natur Tanya® MULTI 55 vegán multivitamin összesen 36 féle természetes, fermentált és liofilizált zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt tartalmaz. 

Az előállításuk egy 4 lépcsős, úgynevezett merítéses fermentációs folyamat során történik (különböző mikroorganizmusok segítségével), amely néhány hetet vesz igénybe. A folyamat során kedvező irányban változnak a zöldségek és gyümölcsök beltartalmi értékei.

A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL.

Mit jelent a liofilizálás?

A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti értéke a lehető legkevésbé sérül.

A mikrobiom és az immunrendszer kapcsolata

A gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a bél baktériumflóráját.

A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a belekben található.

 

Ne keresgélj tovább, hiszen a MULTI-55 Fermentált Multivitamin megadja Neked mindazt, amit csak kívánhatsz egy korszerű multivitamintól!
Ne érd be kevesebbel, Te is megérdemled, hogy egy vegán, prémium minőségű, több világszabadalommal rendelkező összetevőt, gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket is tartalmazó multivitaminnal támogasd szervezeted egészségét!

ERŐSEBB IMMUNRENDSZERT, TÖBB ENERGIÁT, JOBB FIZIKAI ÉS SZELLEMI TELJESÍTMÉNYT AKAROK!